Sarmale in foi de varza murata

de Tabita _ in Mancaruri cu carne, 4 Apr 2020 | 2844 vizualizari

 

Pentru ca nu am mai facut de ceva timp sarmale si pentru ca ni s-a facut pofta de ele, am trecut la treaba.

 

INGREDIENTE

  • 1, 5 kg varza murata
  • 700 g carne tocata mix porc si vita
  • 7 linguri orez (2 maini)
  • 2 cepe
  • 1-2 morcovi
  • 1/4 ardei gras
  • 1 ou
  • 250 ml de pasta de roşii
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • putin marar
  • boia
  • putin ulei
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sarmale in foi de varza murata:

Mai intai am pus orezul intr-un bol cu apa.
Am curatat ceapa si morcovul si le-am tocat.
Am taiat cubulete mici si ardeiul.
Le-am pus pe toate la calit in putin ulei.
Le-am lasat cateva minute la foc mic pana au inceput sa se inmoaie si le lasam sa se raceasca.
Intr-un bol mai mare pregatim umplutura.
Am pus carnea, ceapa, morcovul, ardeiul calite inainte, orezul si condimentele.
Am batut apoi oul si l-am adaugat peste carne.
Am amestecat bine toata compozitia.
Am desfacut foile de varza le-am taiat nervurile si le-am taiat in 2 sau in 3 in functie de marimea lor.
Am pus foaia de varza in palma. Cu ajutorul unei linguri am luat din compozitia cu carne, am pus-o intr-un capat al foii si am rulat spre varf. Am presat marginile foii de varza spre interior ca sa nu iasa umplutura.

Intr-o oala incapatoare cu peretii mai grosi se pun bucatele de varza tocate sau cateva foi pe care nu le folosim la impachetarea sarmalelor.
Apoi se aseaza sarmalutele una langa alta concentric, in forma de melc.
Dupa ce am azezat toate sarmalele, completam cu apa cat sa le acopere cu 2 degete.
Am pus deasupra pasta de tomate si putin cimbru.
Am acoperit oala si am lasat sa fiarba la foc mediu dupa care am redus focul la mic.
Se verifica daca a scazut apa si se completeaza din cand in cand daca este cazul.
Se fierb cam 1-1/2 h si se lasa pana sunt gata.
Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se servesc cu smantana si ardei iute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sarmale in foi de varza murata" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sarmale in oala de lut